Monday 28 May 2007

The Police

Veceras, May 28, godine koja tece, nakon vise od 20 godina, The Police imaju koncert. Koncert je, naravno, rasprodan odavno. Svirkom u Vancouveru vracaju se na scenu i otpocinju svjetsku turneju. Da li ce to biti samo jos jedan u nizu "ponovnih ujedinjenja", iskreni povratak ili samo vjesti marketinski trik izvlacenja sto vise novca uz sve sto nosi ime-The Police, vidjet cemo.
Iz gore navedenog razloga, nisam ni izrazio zelju da idem na koncert, a i nisam neki ljubitelj "reuniona" (jest' da su i nabili cijene karata), ako nema novog albuma , novih stvari da prate stare hitove. Tako si barem stvorim osjecaj da jos uvijek zele da stvaraju zajedno.

Vecinom znamo...The Police su jedan od najutjecajnijih, najinovativnijih bendova kraja 70-tih i pocetka 80-tih. Imali su drugaciji zvuk, bili su ispred drugih. Zvali su ih white reggae, melodicni punk, new wave...The Police su bili svoji. Nema benda iz tog perioda sa kojim mogu da ih poredim. Njihovi hitovi "Message in a Bottle" &"Walking on the Moon" su klasika. Mozda ce se jednog dana izucavati u skolama...

http://www.youtube.com/watch?v=eJJgM23gLh8

No comments: