Saturday 16 February 2008

Februar je polovina druga

I dalje se mijenja kisa, snijeg, kisa. Vlazno je, zima je, februar je...
Na srecu, nije kao u drugim dijelovima Kanade, jer ono sto citam/gledam/vidim, jos malo pa ce se i vodopadi Nijagare u ledene konture pretvoriti. Zato, sutim, ne zalim se, pratim vremensku prognozu i mozda cak sutra na skijanje odem.
Dao sam si zadatak. Jedna sedmica bez interneta, druga malo online vise outline, treca,kako mi dodje, cetvrta opet bez interneta i tako u krug dok ne odem u pustinjake, osamu, manastire. Btw, imaju li tamo pristup internetu?

Citam Richarda Dawkinsa. The God Delusion. Kazu,to je sada in. Eto, hocu da budem in, jer mi se cini da sam out. Hocu i nesto da napisem. Reda radi. Cyberashi, znani i neznani, cuvajte se...

2 comments:

Anonymous said...

jel' te nerviraju komentari na stare postove? nadam se da da pa da komentarisem jos starije :)

dzes' ti nama childrenche :)

htjedoh upitati za ovu knjigu, jel' valja? jesi zavrsio? meni da je vec neko vrijeme da je procitam, ali ne mogu da nadjem a ne znam koliko je skakljiv sadrzaj da je narucim preko knjizare, bojim se da me ne pritvore :) :) :)

btw, ne tako davno je na bbc-evom hard talk-u Dawkins izmedju ostalog govorio i o knjizi toj ... rasprava je bila haos, nije mi bilo drago sto je u par navrata pokazao koliko se iznervirao (to radi protivnika njegovih) mada je mozda i dobro zbog pristalica jer se stvarno vidjelo sa koliko zara on pristupa temi :)
(mozda bbc ima taj snimak u arhivi)

pozdrav tebi i ne zabusavaj s blogovanjem

mO

sretno dijete said...

Samo ti meni komentare stavljaj, makar stari postovi bili. Bolje to nego...
Sto se tice knjige, prvo zavrsi obaveze i poslove, sto si vec zapocela na sve strane, o hiperaktivna virtualko, kao recimo, napisi meni email, pa tek onda uzmi Dawkinsa i pravac odmor. Recimo, Japan. Ne znam, odakle mi on bas pade na pamet.

Sto se tice knjige same, posto ja nisam covjek nauke , religije jos manje, mogu ti reci da mi sjela, posto je lagana, bez pretjerane filozofije, covjek iznosi neke cinjenice, na tebi je da ih prihvatis ili ne.

CitaMo se...

SD