Sunday 1 June 2008

Ladno pivce

Evo mene. Salio se sinoc malo, vracam se blogu, sta mogu, slab karakter, a i vrijeme nekakvo sugavo,oblacno, bez sunca. Ljeto ipak jos doslo nije.

Nego, ima jedan lik na netu odnosno na youtube, koji postire video klipove sa filmovima i serijama bivse nam drzave. Ime mu je ladno pivce.
Uglavnom , covjek je vec turio preko 3,000 klipova i nastavlja da tura dalje. Vecinom su sastavljeni iz nekoliko dijelova(od po desetak minuta) i u zavisnosti od kvalitete ( i izvora filmskog materijala), moze se komotno pogledati citav film. Negdje nema sve dijelove, ali opet, lijepo se barem podsjetiti na ex-yu kinematografiju.
Samo ukucajte na youtube...ladnopivce...samo ce vam se ukazati.

Bas sam jutros odgledao "U Gori Raste Zelen Bor"(71'-redatelj Antun Vrdoljak-Boris Dvornik, Ivica Vidovic...). Ovaj film je svojevremeno bio u tzv. bunkeru, kao lafo, prikazuje partizane u svijetlu koje nije bilo u skladu drustvene "svijetlosti" onoga vremena.Anyway, dobar film, odlicna gluma, lijepi kadrovi.
Takodjer, zapoceo sam gledati meni dragu seriju "Kuda Idu Divlje Svinje" ('71-redatelj Ivo Stivicic-Ljubisa Samardzic, Fabijan Sovagovic, Ivo Serdar...). Kad se je ova serija reprizirala,u ranim 80'tim, ja, osnovnoskolsko dijete, cak sam romane skupljao koji su bili bazirani na istoimenoj seriji. Crni Roko su se zvali, cini mi se.

Da, pretplatio sam se na online Sportske Novosti. Mjesec dana, da vidim kako ce me ici. A i evropsko se prvenstvo u fudbalu priblizava. Znaci, malo youtube-ladnopivce, malo online novine, kafica i ti fazoni. Jos da je sunca vise...

2 comments:

Anonymous said...

Samo da pozdravim prije nego pocne europsko prvenstvo ...

sretno dijete said...

Ej,pustinjace, otpozdrav...

Ja se vec pretplatio za online Sportske Novosti...http://online.sportske-novosti.hr/.
Dobre su, original, samo sto papir ne mirise pod rukama. Mozes cak pogledati/prelistati besplatno primjerak. Evo ti link gore ostavih...

Sta mislis ko ce biti prvak?
Moje je misljenje ko se plasira iz tzv. grupe smrti u drugi krug, bice i prvak na kraju.
Pa ti sad vidi...

SD