Sunday 26 October 2008

Nedjelja je jutro

Nedjelja je jutro, mjesec je oktobar. Moj bioritam slican je radnim danima, ne spavam mnogo, jednostavno kad oci otvorim, ne izlezavam se, iz kreveta se izvlacim, dizem se.
Osjecam kako sunceve zrake, sto kroz poluotvorene zastore, put do dnevne sobe pronalaze. Otvaram vrata balkona, na njemu sam. Moj pogled, maglovit je. Ja to figurativno...


Ako mi ima sta ljepse , ako mi ima sta draze, to je pogled sa balkona sobe u jutro sto tek pocinje. Uvijek neki novi detalji, neke druge boje, nesto to prije vidio nisam, nesto sto ne ocekujem. Magla...
Prijatni niski, bjelicasti trag, sto lebdi, vijuga i nestaje. Umotana u mirnocu nedjeljnog jutra, cini se nestvarna, ja je gledam, ona pogled uzvraca.


Miran sam. Moj pogled prepreka nema. Obrisi downtowna u daljini, plavetnilo okeana lezerno naslanjeno na njega, kranovi u blizini, cuju se ptice...jutarnje sekvence magle sto se mijenja i nestaje. Ima neki naziv za ovu scenu. Ma sve mi se nesto vrti po glavi. Kako se to ono kaze, aha, vinjete. Da, upravo to, vinjete jutra jedne oktobarske nedjelje.
Sad bi kao neka lagana muzika u backgroundu trebala da ide...

6 comments:

Anonymous said...

:)))), pravo si sretno dete Sretno Dijete!
Malena

sretno dijete said...

Sta sam sad uradio? Ja sam samo maglu kamerom hvatao...
Dijete jesam i odrastao covjek takodjer. Koliko je to dobro, a koliko nije, tesko je procjenu naci.

Sta je sreca? Razmisljam...lakse je usreciti druge nego sam biti sretan...tako nekako...Isabel Allende.

prijatan dan Malena

SD

Anonymous said...

sreca je sto mozes prepoznati suptilne momente oko sebe, nevazne nekim, lovis ih okom, mislima...i nalazis radost i mir u tome. to mogu oni koji jos imaju dete u sebi. najveci uspeh u zivotu je ne odrasti, ostati dete :), Petar Pan ili Titov Pionir. Ja volim biti Alisa :) a danima slusam Vlak u snijegu, hvala ti!
Prijatni dani Dijete
malena

sretno dijete said...

Sreca je kad te neko cita na netu, pa prepozna: "...suptilne momente oko sebe nevazne nekim..."

Hvala draga moja Alisa...

SD

P.S Jesi l' i ti skupljala slicice "Zivotinjsko Carstvo"?

Anonymous said...

i Životinjskao carstvo ali i Praistorijske životnje. Pre 6-7 godina, pojavi se opet album i sličice i moja drugarica (pogadjaš i ona je Dete) reši se da popuni album. Čokoladice bile skupe pa sam i ja dala svoj doprinos, 1/3 albuma je "moja" :)
malena
PS gde se seti ŽC?

sretno dijete said...

Eh, cega se ja sve necu sjetiti i na youtubu pronaci...

pozdrav
SD