Friday 7 November 2008

Petak je u mjesecu novembru

Uobicajeno za petak, zadnji dan radne sedmice, odredjujem za izlazak u restoran ili jednostavno, setnju downtownom , posjetu prijateljima. To se valjda zove ispunjenost zivota.
Uobicajeno za Vancouver, za ovo doba godine, kisa, sastavila je. Ne razaznaje se nebo niti zemlja, nema linije koja spaja ili razdvaja, glava mi se uduplala, mrak mi je pred ocima ( to je ono sto su pomjerili sat unazad ili unaprijed, jelde?). Nema nista od izlaska veceras. Sve sivo je.

Dobro, ne moze mene kisa spreciti u necemu sto zelim. Ali, nikakvih planova nemam za vikend, najavili su isto vrijeme, povlacim se u odaje stana (barem je toplije). I sta imam da planiram, nisam ja meterolog, izuzev da povremeno pogled prema nebu usmjeravam i cekam. Stati ce ili nece.
Nesto sam kontao da ja ipak odem na neki kurs Yoge, da zafijarim desnu nogu oko vrata, sklopim oci i vidim sve. Primjera koliko hoces. Kako najlakse na sadasnjost fokusirati se? Kako misli usmjeriti prema toku pravilnom? Kako duh uciniti stabilnijim? Svijetla, upalite se.
Ili da napravim burek za veceru, razvucem kore, fil od mljeveno mesa i dinstanog luka? Ubijem se masnocama starog mi kraja, da ugasim glad i nemir u sebi sa pola litre jogurta i dva, tri piva. E, to je vec bolja ideja.

Sad bi kao neki video klip trebao da ide?

2 comments:

Anonymous said...

evo ovde letnje doba, 20 i vise stepeni sve do danas i to 10 ak dana unatrag, da poludis. obicno oko 3. novembra padaju prve pahulje a u cetvrtak srela poznanika u sandalama :). juce poceo neki ludi vetar, ne zna se s koje strane sveta duva, ustvari duva sa svih...danas kao neka kisa ali sam ja hodanje obavila u letnjim patikama i bez kisobrana. nocu je prozor obavezno otvoren...ludilo u novembru! svi disemo na skrge, pretisak...i ostale fore...
izvestaj podnela malena
laku noc i lepo spavajte

sretno dijete said...

Izvjestaj primljen...

Ovdje kisa i dalje lije, sve mi na potop anticki mirise, barke nemam, a niti Noa ime mi nije.
Al' mi je zato glava ko Cocin bubanj...

pozdrav
SD