Monday 26 January 2009

Capoeira...III

Taman sam pomislio kako sam skonto koji instruktor kada vodi koji cas, kad ono, opet me Mengele ufati. Tako da mi se sada sve zamantalo u glavi, zaboravio sam cak i one osnovne poteze sto sam mislio da sam savladao. Jedino, naucio sam na portugalskom brojat do deset.

Nema veze, mozda je to cak i dobro. Od svakog naucis po nesto. Ulazim u ritam, slowly but surely sto bi rekli nasi ljudi, manje me sve boli, mada jos uvijek lako ostanem bez daha. Godine, nedostatak kondicije, sta ces.
Zna biti naporno, kao sto je bilo danas, ali u tome je i poenta. Neka te drugi muce, kad se mucit ne znas natjerati sam.
Izganjam se, izubijam, oznojim, prijatno umorim. Osjecam se laksim. Mogao bih da poletim. Dobro, figuratvno, necemo bas sad Franju Kluza glumiti.

Svidja mi se sam koncept capoeire. Muzika, ritam, pjevanje. Naravno, nisam dosao do tog nivoa, ali, na putu sam pravom. Nakon svakog casa, ucesnici se okupe u krug (koji se zove-Roda) gdje instruktor pokusava pjevanjem da animira masu. Lijepo od njih, ali ja nakon sat vremena ganje i dizanja nogu ni zrak ne mogu hvatat, a kamoli ritam dzungle i horsko pjevanje pratit.



Capoeira - Basic Moves - More amazing video clips are a click away

10 comments:

Anonymous said...

Al Mortelo Rotado me oborio sa nogu, hosh ti moci sve ovo ovako okretati se, rotirati, ima i neki potez Role (znam da je naglasak na zadnje e ali svidja mi se kao Role-rodjak :-)). Neka samo naprijed odlicno ovo izgleda, i mama bi sine...
Rodica

sretno dijete said...

Mene vala kaskader obora s nogu svaki put i to bukvalno.

Necu rodjak moci sve ovo, nijesam ja Sava Kovacevic, dovoljno mi je da savladam osnovni potez-jinga (uhvati ritam) iz kojeg se izvlace svi ostali.
Sto ce reci, do tebe je i fleksibilnosti tvoje...

Pozdrav
SD

Anonymous said...

a roda da vidaaaaaaaaa

sretno dijete said...

Mia virtuale...

I'm in pain...missed tonight's class...can't stand on mu feet...no laughing, please...

cheers
SD

Anonymous said...

Gosh, mio virtuale
I'm not laughing even if I must admit it's quite funny....

what kind of pain? back ache??

sretno dijete said...

Hi Lesha,

Si, si...I believe you...I know that you're not laughing...hm.

I am OK now only I've had sore legs a few days ago. Different instructors different techniques.
Capoeira must go on...

have a nice weekend
SD

Anonymous said...

au, SD pa ti to vezbas ritmicku gimnastiku :)
srecno!
malena

sretno dijete said...

Gimnastika jeste, ritmicka takodjer, samo brzo bez daha i ritma ostanem.
Trudim se...

Pozdrav
SD

Tubarao said...

Brate mili samo nastavi trenirati!
Ja sam capoeiru trenirao prije pa prestao, i sada se opet vraćam u kondiciju s njom, jer sam skužio da ne mogu bez nje! :)

Tak da ni ne pomisliš odustajati, jer nećeš moći :) Droga! :)

pogledaj moj blog ako ti se da :)

sretno dijete said...

Ja sam se peforsirao na samom pocetku. Malo vremena proveo u zagrijavanju da bi na kraju ledja povrijedio i prestao sa vjezbama. Da, capoeira je dinamicna ,zanimljiva i dobra ti kondicija treba. Nisam se predao i dalje razmisljam o njoj jer covjeku uvijek treba neki vid fizicke aktivnosti da bi se i duhom osjecao bolje.

pozdrav
SD