Wednesday 20 October 2010

October sky

Glava mi puca. Muce me mucnine zadnje vrijeme i nisam siguran ima l' ovo stanje kakve veze sa balansom, organima uha, ono nesto, uzengije, nakovanji i ti folovi ili sam opet u sebe unio povecu kolicinu masnoca sto mi tijelu ne gode. Mislim u sebi, sta god rekao doktoru, ukazao, opisao, sta me muci, mori iliti boli, reci ce mi, stres. E, vala , necu mu nista ni reci. Super sam, nista mi ne fali, evo me, skakucem od sreci i radosti.

Imadoh danas dva doktorska termina zakazana. Prvi redovan pregled, a drugi kod zubara. Prvi prodje brzo i bez vecih uzbudjenja, ali sam zato kod zubara zaglavio dva dobra sata i tek sad dolazim sebi.
Trebao sam samo ciscenje obaviti, ali, ne lezi vraze. Imate karijes ovdje, a ni ovaj zadnji, molar valjda, se bas ne cini zdravim. Hocemo li popravljati?
'Ajd tetka,ozezi. Kad sam vec tu da ne dolazim dvaput. Pocela je ona mene dobro busit. Mislim na zub, da prica u pogresnom pravcu ne skrene. Stavila neku zelenu, latex gumu preko mog zubala, kao satro, da ne ide voda, zastita, a ja se gusim, davim, jedva hvatam zrak.
I busi ti ona mene, busi, prica kako se osjecam, boli li me? Pa kako cu ti odgovoriti sa punim ustima vode i ovim cudom u ustima? Naravno da me boli, ko to uziva biti na zubarskoj stolici, razapljenih usta, malen u svojoj nemoci.
I evo me sada, kod kuce, cekam da me tupost prodje. Gledam nebo, vecer je pala, zanimljive se boje u daljini vide. Uzimam kameru, otvaram balkonska vrata, ostavljam foto-zapis oktobarske srijede i noci sto nestaje...

11 comments:

Retka Zverka said...

Mislim da su (što bi babe rekle) napeti živci u pitanju. Pa kad sve dolazi od sekiracije, znaš ti to i sam, bez da te doktori tamo "seciraju" da utvrde tvoje "stanje". :)
Sreća, pa ovi zubari ovde nisu toliko savremeni da ti stavljaju kondome u usta. No, sad znam, da je to budućnost. :) Ja sam umal' otegla papke prošle godine, kad sam vadila neke 8-ice, pa pošto me je bolelo posle prestanka anestezije, "uradila" sam se sa analginima i tresnuo me je alergijski šok. :) Tako da, nije to tvoje junačenje tako loše. :)

sretno dijete said...

Eh, ovo je sinoc bilo pjesma. Moja zubna odiseja od prije godina dvije ostala je zabiljezena na stranici ovog bloga. Ugradjivao sam implant. Mislim, prednji zub, da do nezeljene zabune dosli ne bi...:)

Veliko pozdrav RK from SD

Retka Zverka said...

To kad stignem od odiseje... a krećem uskoro lagano ispočetka "popisne liste" da čitam, pa kad stignem dotle... :)
Znam kad sam ovde gledala za ugradnju implanta, da to košta u PM i da čini mi se (ili odvaljujem samo tako) postoji mogućnost odbacivanja. Zato šetam krezuba. Zezam se malo. :)

sretno dijete said...

Ovdje je skupo u 3 pm, ali, ne zalim, ipak, zdravlje je. Mada, sa tugom u ocima i knedlom u grlu, s radoscu se sjecam svojih "ethno" dana, kada sam temporarily krezav bio i cedne zenske poglede izmamljivao. To bi se kao strucno zvalo, alpha-muzjak. Slicno mesaru iz tvoje price...:)

pozdrav
SD

Retka Zverka said...

Možda da organizujemo kakav zdravstveni turizam ili ti masovnu ugradnju implatanata ljudima iz dijaspore u matici. :)) Sve ti to, drago moje, sretno dijete, ima veze sa feromonima. :) Uživaj u čitanju. :) Cerekanjem protiv stresogenih činilaca kapitalističkih. :) Pozz

sretno dijete said...

Uh, dobra si. Kako se ono kaze, detail-oriented. Proci cu vise tvojim tekstovima kad smo se vec sudarili slucajno u beskraju cyber-spacea...

pozdrav
SD

Retka Zverka said...

Hvala ti na komplimentu. Nadam se da ti se neće prebrzo zdagiti čitanje. :)) A za ovo detail-oriented, lepo zvuči na engleskom za jednu "picajzlu". :) Pozz SD

sretno dijete said...

A "picajzla" si znaci...:)
Ili sto bi bosanci rekli asik-baja. Za engleski izraz siguran nisam...:)
Ako sestro, ako, I'm SD nice to meet you. Imas stil, zanimljivom se cinis, a i rijeci ti dobro idu. Samo ozezi po ustaljenim normama, kvazi-liberalizmu i moralnim cistuncima. Pratilac tvoj vjerni biti cu.
Jao, kako sam ovo divno rekao...:)

Ugodan ti vikend zelim
SD

Retka Zverka said...

Hehehe... :) Malo šale na svoj račun, nije loše, je li. :) Meni nešto nezgodno da ti hvalim svaki drugi, treći post, bojim se umorićeš se od moderisanja i uobrazićeš se, a ja lagano napredujem sa čitanjem. Ili da te hvalim? :) I ti uživaj za vreme vikenda, ali i ostalim danima. RZ

P. S. Ono si vrlo pesnički nadahnuto rekao, moram da primetim. :)

sretno dijete said...

Sale nikad dosta. Zdravom zajebancijom do jos zdravijeg duha. Ili sto bi drevni Latini rekli...preko trnja do runja...:)
Kako inace da se borim sa stresom sto zivot sa sobom nosi?

Za pohvale , ne brini. Vec si ti to ucinila i to dobro. Osjecaj da te neko cita u beskraju virtualnom, ugodan je :).

imas mahanje sa obale pacificke
SD

Retka Zverka said...

Evo, već smišljam naredne "pakosti" za pisanje. :) Ja sam digla ruke od brojnih problema koje sada ne mogu da rešim, pa okrenula sve na zajebanciju. U suprotnom, ne bi valjalo. :)

Upravo pogledah ka toj obali zapadnoj, hvala. :) Maš-maš (ili kakva je već onomatopeja mahanja). :)