Monday 3 January 2011

Nemogu & Neznam

Joj, kad procitam na netu nemogu i neznam hoce nesto mi bude! Ljudi dragi, vi koji pisete po netu, da vi, samoproglaseni proizvodjaci recenica i sujete, budite pazljivi malo. Iza vas neostaju samo puke rijeci i osnove gramatike, vi ostavljajte i dio sebe,  koji je , ocigledno, nepismen. Zar vam je tako tesko odvojiti ne od mogu i ne od znam?
Zivce cete vi meni moje pohabat na pocetku ove godine i sta ce mi onda ostati za kraj? Jebo li vas net koji vam dade mogucnost neogranicenu.  Pa ne mogu nijedan clanak da procitam, a da mi oci ne ubode neki neznam i nemogu. Ne govorim da budete gramaticki eksperti, jer gramatika nasa , sama po sebi je zeznuta i ja sam imam probleme velike, al' zar je tako tesko nauciti da se ne mogu i ne znam pisu odvojeno?
Jeste li se otrijeznili? Jeste li naostrili pera spisateljska ili barem ocistili tastaturu od prasine i zavucenih mrvica hrane? Hocete da nam ukinu net zbog vas? Hocete da samo citam sportske rezultate , raspored tv-programa i kolumne Zuzi Jelinek. Ako necete, onda malo popraviti gramatiku, jer ovako cu dobiti cir citajuci ( ne znam na kojem crijevu) i nece se na dobro zavrsiti.
Ne znam da li sam bio jasan, ali ne mogu da prodjem preko toga cutke.

11 comments:

Retka Zverka said...

Vidim, opasno si se naoštrio, da si i ti poprilično izgrešio pišući ovaj članak. :D

Šta te je toliko nasekiralo, u stvari?

P. S. Zašto ne koristiš YU slova kada pišeš? ;)

sretno dijete said...

Ma nije valjda da sam toliko grijesio? Uh...
Nije me nista iznerviralo. Jedna od novogdisnjih rezolucija mi je da se ne nerviram za dzabe. Ispitivanja kazu rezolucije traju u prosjeku, cetiri dana. Treci je kritican. Kod mene , ocigledno, pravilo ne vazi...hahaha.

Ma ne mogu i ne znam kako da reagujem kad neko napise nemogu & neznam sastavljeno. Eto, to ti je to.

P.S. Sto se tice slova, volio bih, ali nemam tastaturu odgovarajucu. P.S. Sretnu Novu 2011. godinu zelim Ti...:)

Retka Zverka said...

Mislila sam da si se ranije otreznio. Mislim, što se odluka tiče. No, dobro. :))

Nego, daj nemoj odmah da počneš Novu sa pridikama. Nije narod kriv što je nepismen i lenj, takva je država u kojoj žive, ccccccccc.

Još, jednom, u zdravlje u Novoj!

Moj tzv. život said...

Iako si vazda Sretno dijete, ipak ti ja želim sretnu 2011! ( Ej da je samo gramatika sporna...:))Ne sekiraj se...)

sretno dijete said...

Dobro sam zverka, samo malo dramatizujem. Pridike su nama valjda u genima balkanskim. Volimo da vidimo druge greske, a tesko primjecujemo svoje, a jos teze ih mjenjamo.
Jao, slusaj me samo sta pricam. Filozof zesci...:)

sretno dijete said...

Hvala za cestitku Moj tzv. zivote. Zelje su obostrane.:)
Ne sekiram se nista, to ja samo malo zakuhavam, da nam cyber space zanimljiviji u Novoj godini bude.
Net neozbiljnoscu protiv ozbiljnosti zivota. To je citava moja filozofija...

salko said...

Nama koji citamo je najteze,vjeruj mi.Ja licno dok citam ove vase literalne sastave osjecam se kao visebojac.Najvise me nervira upotreba stranih jezika(ko na nasem nema jacinu,dubinu,sirinu sta li vec jebem li ga)i kojekakvih iskrivljenih skracenica.Da bi poceo citat moras biti poliglot,vladati kriptografijom,informatikom i slicnim disciplinama.Srklet me fata od ovog tako da sam odlucio danas kad oem na kafu pocastiti se nekom knjigom(papirnom).

Anonymous said...

mozda znas a mozda i ne, no pogledaj link: www.vukajlija.com
(recnik slenga)

sretno dijete said...

Hvala za preporuku. Proci cu kroz site.
Imao je moj otac, cini mi se, leksikon Milana Vukajlije. Mada je mene, u to vrijeme, vise privlacio Kit Teler, Start i Zum Reporter.

sretno dijete said...

Ej, Salkane , nemoj mi bjezat s bloga. To ja malo foliram, evo, ako treba, sve cu ove moje budalastine ukoricit jednog dana, pa da ko cojek mozes kupiti nesto papirnato i tebi stilski blisko.:)
Il da ja ipak malo navratim do kraja starog, i da zajedno, polako, natenane, prodjemo kroz sabrana djela Marjana Badela. Taj razumije sve slengove svijeta...:)

salko said...

Znao sam sta ces reci alaha mi.