Wednesday 5 January 2011

Osvrti

Pocetak je januara,  sredina sedmice, kisa pomjesana sa snijegom, mracno je. Osvrcem se mislima na godinu iza sebe, ovu,  sto nedavno sa kalendara nestala je.
Bila mi je teska. Volio bih da je mogu zaboraviti. Volio bih da imam delete komandu u mozgu i da jednim laganim dodirom kaziprsta, ponistim, izbrisem zauvijek, posaljem u zaborav. Ne zelim u mislima da te nosim!
Ali, ne ide to bas tako lako. Barem ne kod mene. Znam da je tu negdje u podsvijesti i da ce uvijek pripravna biti da me uznemiri, da me podsjeti da nista se ne mijenja preko noci, a kamoli nestaje.  Godina mi je prosla u neprihvacanju stvarnosti. Nemam namjeru da ulazim u detalje, ne osjecam blog prikladnim. Pretpostavljam, osjetljiv sam pretjerano. Ovo je prostor rezervisan za zdravu zajebanciju i poneku pametnu sto slucajno naleti. Ko jos zeli da cita teske price?

Zadnje dane vecinom provodim na sarajevo-x/veze i seks/ pokusavajuci da se opustim uz visprene komentare citaoca i duh grada sto ne umire.  Nasmijem se.
Surfam Youtube-om, trazeci video klipove Mr.Beana i animirane likove South Parka. Ponekad pogledam vijesti na BBC-ju. Odigram i partiju Pacmana, bjezeci od onog crvenog duha, blinky mu je ime. Poceo sam cak i knjigu da citam, sto jos u prosloj godini namjera mi bila. Middlesex, zove se.
Osvrcem se ponovo. Ovaj put na knjigu koju spominjem. Danas sam zapamtio jednu recenicu i zelim da je zapisem:"...keep your body busy so that your mind wouldn't have a chance to think...".
Nek' si mi vala rekao Jeffrey (tako se pisac zove), poceo sam plaho filozofiju prosipat, umjesto da zatvorim kapak na nezadovoljstva prosle godine i krenem dalje. Napolju, i dalje, mracno je...

6 comments:

Džunglica said...

De, nemoj tako, dijete :)Svaka patnja i svako nezadovoljstvo nas nauče nečem novom. A Džefrijeva rečenica je super, samo kod mene ne funkcioniše. Ali, znam ja šta je, s prvim suncem će i tebi da svane ;) Drž' se!

sretno dijete said...

Ma ove kise pacificke...kad sastave...raspolozenje nestane.
Btw, Dzefri dobro mota radnju knjige, zanimljiv je, uspio je da me zadrzi.
pozdrav veliki

salko said...

Kad bi se to tako brisalo,sta bi ostalo od zivota?

Retka Zverka said...

Nemoj da se izbedačiš ni ako ti ova godina protekne u neprihvatanju stvarnosti. Šta je stvarnost, osim onoga što sam kreiraš. :)

sretno dijete said...

Dobra ti ova Salko, u pravu si, jebo brisanje. Mada, ostali bi mladi, imali bi vjecno 5 godina i veliku kutiju sa igrackama.

sretno dijete said...

Sve to stoji Zverka, ali tu i je i problem. Barem za mene. Slabo mi ide kreiranje i lako me misli zarobe.