Saturday 12 February 2011

Reno...IV

Renovcija je stala. Pat-pozicija. Stalemate. Ni goram ni dolam. Zadnja dva dana nista se ne radi. Rekao sam zdravo zadnjem contractoru, isplatit cu razliku elektricarima, kad dodje vrijeme za to, nastavit cu sam ono sto znam i umijem. Trenutno se mucim se nekim limom, rezem, sijecem, savijam, krivim i ispravljam. Nerviram se pravo. Uzimam pauzu.

Ova je renovacija trebala biti terapeutska. Nesto kao duhovna renesansa, preporod, ucini dobro za sebe i druge. Zaposli tijelo da um ne preuzme prevlast. I sta bi?
Stres me mezeti s uzitkom i natenane. Ocigledno, kad me ovakve situacije snadju,  imuni mi sistem adekvatan odgovor nema.  Virusi me svakojaki pronalaze brzo, razbolim se lako, osjecam se slabo i slomljen. Stojim na mjestu. Ne micem se.
Ali, sta je tu je. Nemam namjeru da lamentiram i pisem eseje nezadovoljstva koje niko ne voli da cita. Naredni ce dani pokazati gdje sam. Duhom i renovacijom. Ostavljam tastaturu, prebacujem se na youtube. Zagrli me...

4 comments:

Milko said...

Znaš kako, majstori imaju univerzalnu odliku da čovjeku smuče život ;)

Uradi tačno to što si odlučio: sam i polako ;) Svaki dan pomalo, uz neko pivo i dobru muziku. Tvoj stan, tvoje zadovoljstvo. Kud da žuriš?

;)

sretno dijete said...

"...jer vidis prijatelju sta skola ucini od coveka. Mogao je lepo da bude majstor. Kad toliko voli..."
Zoran neponovljivi Radmilovic

Aleksandar said...

I mi smo u istom ratnom stanju. Vidim, na zapadu nista novo- isto kao kod nas. Kuhinja, kupatilo, elektrika, plasticne cevi, razbijaj betonski pod u podrumu, penji se na krov, nova ventilacija, novi drywall, plocice, cork flooring, okaci prikolicu za Outback, nosi novi materijal iz prodavnice i iznosi stari krs na deponiju... podrum je pun kutijama a jedna je cela soba puna alatima. Dokle ce, ne zna se...

sretno dijete said...

Opa bratko...cork flooring...evironmentally friendly. Samo da mi zena ne cuje za ovo, onda sam tek nagrabusio:"Rekla sam ti ja, mogli smo i mi, bolje je od hardwoood...eh."
Uzgred receno, kod nas renovacija stoji. Jos uvijek smo i pat-poziciji. Ne znam ko je sljedeci da povuce potez...

Veliki pozdrav sa obale pacificke
SD