Saturday 13 October 2007

Farmer's Market

Svake subote, u toku sezone, u prostranom parku blizu mene, otvoren je farmer's market. Dolaze ljudi iz okolnih mjesta i prodaju prirodno uzgojeno, bez pesticida i ostalih ubicida, voce i povrce. Malo je skuplje, ali sta cu, barem tu mogu naci paradajaz koji ima ukus paradajza, a ne stiropora.
Pored toga, pronalazim zanimljive likove, stanem u stranu i posmatram kao da sam na Woodstocku. Narkomani, univerzitetski profesori sa obaveznim naocalama debelog okvira, lokalne lude, intelektualke sa sijedom kosom i neobrijanim nogama (pazuhe nisam zagled'o), homoseksualne parove sa djecom i cukama, penzionere sporog hoda, novopridosle imigrante, organic freakove...nesto kao komuna, ali pariska nije.
Prodavaci su veseli, zapusteni, mirisu na zemlju, dinje i jednostavnost. Ruke su im izgrebane, ogrubjele od poljskog rada, crno ispod noktiju, vidljivo je. Nude svoje proizvode, u superlativima govore o njima. Svuda okolo, guzva je. Farmer's market u subotnje prijepodne.
Danas je bio zadnji ove sezone. Kupio sam ono sto se moglo naci, malo krompira, malo luka, najvise jabuka. Vidimo se sljedece godine.

No comments: